ארכיון לתאריך יוני 18th, 2008

ספייק לי "יסע בזמן"

לאחרונה, ספייק לי חזרה לכותרות בעיקר בגלל העלבונות שלו כלפי קלינט איסטווד. מי שעקב באדיקות אחרי פסטיבל קאן שמע בוודאי על העליבות של לי בענין מחסור בשחורים בסרטיו האחרונים של איסטווד. איסטווד מצידו טען להגנת סרטיו התקופתיים שככה היתה ההיסטוריה. אמנם מדי פעם אנחנו מציגים באתר קצת רכילות עסיסית, אבל טענות כאלה הן בבחינתי שפל מוגזם ולא היה טעם לפרסמן.

בכל אופן, מסתבר שלי עדין לא שכח שהוא במאי, וכבר מתכנן פרויקט חדש: "נסיעה בזמן" (ש.ל.ר, A Time Travel). הפרויקט מבוסס על זכרונותיו של רונלד מולט. איש משכיל היה מולט, אבל כנראה שיותר קסמה לספייק לי העובדה שמולט היה שחור, ולא שניסה למצוא מכונת זמן. בכל אופן, הסרט מספר ככל הנראה על ניסיונותיו של מולט למצוא מכונת זמן שיועדה לנסות להציל את חיי אביו ממוות כשהיה רק בן 10.

קדימון מתורגם: "שלום לך, ג'מל"

ב-17 ביולי יצא בארץ הסרט "שלום לך, ג'מל". הסרט מציג את הדילמה הקשה של ג'מיל, מוסלמי שאמו נרצחה בידי אדם מפלג איסלאמי שונה משלו, על רקע שנאה קדומה ומאבקים אלימים בין הסונים והשיעים באיסלאם. הנה הקדימון החדש בתרגום לעברית:

אני מוכרח לציין שהקדימון מושך מאד. תמהיל מסקרן של דרמה ופעולה גרם לי להתלהב מאד מהסרט, בבימויו של הפלשתיני, עומר שרגאווי, החי כיום בדנמרק.