ארכיון לתאריך אוגוסט, 2008

חדש באתר: מבקרים וביקורות

תמיד רציתם לדעת מה ההספק של אהרון קשלס? חוששים שפספסתם איזו ביקורת של אורי קליין? הגיע הזמן להפסיק לדאוג. אידיבי מציג מדור חדש: מבקרים וביקורות.

במדור החדש תוכלו לגלות בראש ובראשונה, מהן הביקורות האחרונות שכתבו המבקרים הישראלים (ופורסמו באינטרנט). רשימת הביקורות האחרונות שנכתבו מופיעה מיד עם הכניסה למדור החדש. בצד שמאל של המדור, תוכלו לגלות מיהו מושא החן הגדול ביותר של המבקרים בחודש האחרון, ואם חשקה נפשכם לדעת מי מבין כל הסרטים שעכשיו בקולנוע הכי אהוב על המבקרים, תוכלו להשתמש בתפריט העליון שבמדור, בלחיצה על "הכי אהובים בקולנוע". כנ"ל לגבי הסרטים הכי פחות אהובים.

עוד מענין במדור הוא כמובן הסינון לפי מבקר. תוכלו למצוא את המבקרים המבוקשים ביותר באתר בתפריט בצד שמאל (נכון לעכשיו, יאיר רוה מוביל את המצעד). בלחיצה תקבלו את רשימת הביקורות המלאה שלהם כפי שאגרנו עד כה. שימו לב שביקורות מלפני 2007 עדין (בדרך כלל) לא נאגרו אצלנו. אם המבקר החביב עליכם לא מופיע ברשימה, או שסתם מתחשק לכם לסייר בין רשימת המבקרים הרשומים אצלנו, תוכלו לנווט בתפריט העליון אל "רשימת המבקרים" ולעשות כרצונכם. שימו לב כי הרשימה מסודרת אלפ"בתית למול שם המשפחה של המבקר.

—–

אבל זה לא כל מה שחדש באידיבי! האתר התחדש במראה חדש למדור הסרטים והקולנוע: יפה יותר, חכם יותר, והכי חשוב: מסודר יותר. חכם יותר – משום שהמדור התחדש במנגנון הנקרא "התאם לי סרט" (זמין גם בלחיצה בתפריט הניווט במדור סרטים וקולנוע). התאם לי סרט הוא מנגנון המתאים עבורכם סרטים בדיוק לפי ההעדפות שלכם: החל משנים ספציפיות של קולנוע ישראלי שאתם רוצים לברר, ועד אילו סרטים אפשר לצפות הערב בקולנוע עם הילדים בדיבוב עברי.
לתשומת לבכם, היות ומסד הנתונים שלנו עדין בבניה, המנגנון חזק באמת בסרטים מהשנתיים האחרונות.

—–

גם העיצוב של פרופיל כותר (סרט או סדרה) השתנה מעט, וכעת מציג בראש הפרטים "סיכום מבקרים": כמה אהבו וכמה לא אהבו את הסרט (בהנחה שמספיק ביקורות נכתבו – כלומר לכל הפחות שלוש). כמו כן, התווספו פרטים על הפצת סרט, כגון "ללא הפצה רשמית בישראל", "הפצה מוגבלת" ("אנטרקטיקה") וגם "הפצה ישירה ל-DVD" ("בן אקס").

—–

הכל עדין בהרצה, ככה שנשמח לשמוע תגובות, הצעות, ותקלות שאולי נתקלתם בהן. תודה.

מקרטני ניצח את פרסי אופיר

למרות הכל, מקרטני ניצח את פרסי אופיר. הנהלת האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלויזיה החליטה להקדים בחזרה לתאריכו המקורי את טקס פרסי אופיר. הטקס הועבר ליום ג', ה-23 בספטמבר על מנת לא "להתנגש" עם הופעתו החד-פעמית של רבע-להקת-החיפושיות, פול מקרטני, בישראל.

מהנהלת האקדמיה נמסר:

"אל הנהלת האקדמיה הגיעו פניות רבות מחברי האקדמיה, מועמדים ומשתתפי הטקס שהתעניינו באפשרות לשנות את התאריך. ההחלטה על השינוי נפלה הן מתוך רצון לשמור על מקומו היחודי של טקס פרסי 'אופיר' לקולנוע שהוא החגיגה השנתית של הקולנוע בישראל והן מתוך רצון להתחשב בפניות הרבות של אנשי תעשית הקולנוע הישראלי."

טקס פרסי אופיר (האוסקר הישראלי) יערך במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב ב-23 בספטמבר באמור, וישודר בערוץ 10 החל מהשעה 21:00.

"שיטת השקשוקה" של מיקי רוזנטל עושה הדים באינטרנט

אפשר לומר שזה היה צפוי והגיוני: הבלוגרים המוכרים והפופולרים נעמדים לצידו של העיתונאי מיקי רוזנטל למען מניעת צנזורה בעינם (גם בעיני). אבל היות ולא כתבתי על כך בעבר, הנה הזדמנות לספר את קורותיו של הסרט.

רוזנטל, אילן עבודי, וחברת הלוין yes הפיקו סרט בשם "שיטת השקשוקה" ה"מנסה לשפוך אור על השיטה שמאחורי קשרי ההון והשלטון דרך סיפורה של משפחה אחת: משפחת עופר" על פי הגדרת יוצריו. משפחת עופר היא אחת מהמשפחות העשירות ביותר בישראל וידיה קשורות בכמה מהחברות המובילות בשוק. מפליא מאד שרוזנטל הצליח להלחיץ את המשפחה עם הסרט הזה, עד כדי שעידן עופר מהמשפחה הגיש תביעת דיבה כנגד רוזנטל.

ככל הנראה בעקבות התביעה, yes נבהלה וויתרה על הקרנת הסרט בערוץ yes-דוקו כמתוכנן, חרף היותה שותפה בהפקתו כאמור. ברגע הזה, התקשורת הישראלית פתאום מצאה ענין בסרט והחלה סערה סביבו (נכון יותר לומר שכבר עם הגשת התביעה החל בו ענין מצד התקשורת). נכון לעכשיו, סינמטק ת"א הרים את הכפפה ולא ויתר על הקרנת הסרט, שבכורתו צפויה למחר (א') בערב. כמו כן, מגעים נערכים גם עם הערוץ הראשון להקרנתו שם, וגופי תקשורת נוספים, כמו אגודת העיתונאים, מתכוונים גם הם להקרין את הסרט.

העובדה שהסרט מלחיץ כל כך משפחת אילי הון מוכרת כל כך כמו משפחת עופר, הוא למעשה הדבר היחיד שיוצר 'הייפ' סביבו. הסרט היה יכול להיבלע בשורותיו של ערוץ yes-דוקו בלי יותר מדי הד, בדיוק כמו (לצערנו הכל-כך-רב) הסרט "מוסר השילומים" של גיא מרוז ואורלי וילנאי.

העיתונאי והבלוגר גל מור מציע למיקי רוזנטל לוותר על הצעת רכישה ל-DVD של הסרט באינטרנט, ופשוט להקרין אותו באינטרנט במלואו. עורך הדין והבלוגר יהונתן קלינגר חושש מאד מהצנזורה המתפתחת. גם העיתונאית והבלוגרית דבורית שרגל תומכת ברוזנטל בדרכה, באמצעות פרסום. ורוזנטל? הוא כתב הבוקר באתר nrgמעריב שהוא פוחד.

הנה הקדימון לסרט:
לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

פייסבוק: הסרט

התסריטאי המוערך, אהרון סורקין ("בחורים טובים"), מנהל מגעים לכתיבת תסריט לפרויקט נטול שם בינתים אודות מקימי הרשת החברתית הפופולרית, פייסבוק. את הסרט יפיק סקוט רודין עבור אולפני קולומביה. לטובת הפרויקט פתח סורקין חשבון ברשת החברתית.

פייסבוק נוסדה בידי מארק צוקרברג בעודו לומד בבית הספר היוקרתי הארוורד, יחד עם דאסטין מוסקוביץ' וכריס יוז. בתחילה, החברות באתר היתה נחלתם של תלמידי הארוורד בלבד, ואז התרחבה לכל "ליגת הקיסוס" (מסדר בתי ספר גבוהים יוקרתי במיוחד בארה"ב), כשמשם כמובן נפתחה לקהל החופשי בעולם.

פוסטר רשמי ל"צ'ה"

"גרילה: סיפורו של צ'ה גווארה" (ש.ל.ר, Guerrilla / Che) של סטיבן סודרברג ובכיכובו של בניסיו דל טורו התחדש היום בפוסטר רשמי. הסרט מספר את סיפורו של המהפכן הארגנטינאי צ'ה גווארה. גיא שלנו הוא חובב מהפכנים ודיקטטורים מושבע, ככה שבמערכת אידיבי מחכים בקוצר רוח לסרט הזה, אם בכלל יטרחו ליבא אותו לארץ.

צה גווארה

וודי הארלסון, קוטל הזומבים

השחקן וודי הארלסון הצטרף לשורותיה של קומדית אימה חדשה בשם "זומבילנד" (ש.ל.ר, Zombieland). הסרט בבימויו של רובן פליישר, מתמקד בצמד שורדים שונים בתכלית זה מזה המנסים להאריך את שהותם בחיים כשהעולם סביבם כולו הפך לזומבי.

פרס מפעל חיים ליואל זילברג

יואל זילברגהאקדמיה הישראלית לקולנוע החליטה להעניק השנה את פרס מפעל החיים לבמאי הותיק יואל זילברג. "הפרס מוענק על עשייתו הרבה ותרומתו האדירה לקולנוע בישראל" אומרים באקדמיה. הפרס יוענק לזילברג בטקס פרסי "אופיר" שיתקיים ב-25 בספטמבר בהיכל התרבות בתל אביב וישודר בערוץ 10.

יואל זילברג נולד בשנת 1927 בישראל, ובנו של שחקן תיאטרון "האהל", בן ציון זילברג. יואל למד בימוי בבית הספר היוקרתי של ה"אולד-וויק", והחל את הקריירה שלו בארץ בבימוי מחזות ל"בימה". מאוחר יותר ביים גם לתיאטרון ה"קאמרי" ול"ידישפיל". בתיאטרון המסחרי ביים מחזות מוסיקלים שעובדו גם לקולנוע, בינהם "קזבלן" ו"אמי הגנרלית" (שביים גם לקולנוע).

זילברג למד טלויזיה וקולנוע בארה"ב, והמשיך לביים סרטים שחוץ מהנזכרים לעיל, נמנים גם "קוני למל בתל אביב", "חסמבה" ו"נישואין נוסח תל אביב". בטלויזיה בלט זילברג כשיצר את סדרת הטלויזיה הפופולרית "רמת אביב ג'".

זילברג אמר בתגובה: "שמחתי מאד והתרגשתי מבחירתה של האקדמיה בי. מרגש אותי במיוחד לקבל פרס על שמו של שייקה אופיר, שהיה חבר אישי."

קדימון: מהיר ועצבני 4

כן כן, חברים. מייספייס השיגו את הקדימון הראשון ל"מהיר ועצבני 4" בכיכובם של וין דיזל, פול ווקר, מישל רודריגז, וגם גל גדות שלנו. מהיר ועצבני 4 נמצא כרגע בצילומים, ולאחרונה התבשרנו שהכוכב וין דיזל יביים/ביים 20 דקות מהסרט. תהנו:

הוט תתרגם את ערוץ "סטאר וורלד" לעברית

HOT מתקיפה ישירות את ערוצי הסטארז של yes. חברת הכבלים הכריזה שהחל מסוף השבוע הקרוב תחל לתרגם את הערוץ "סטאר וורלד" (Star World) לעברית. מדובר במכה עוצמתית במיוחד לחברה המתגאה בארבעה ערוצי סדרות (אחד מתוכם ישראלי) המכיל את הסדרות החדשות והמבוקשות ביותר מהעולם ומהארץ.

כש-yes רק נכנסה לשוק התקשורת, התחילו הרוחות להתלהט בגזרה, ושתי חברות השידור קשרו קשרים עם האולפנים הגדולים בארה"ב. קשרי הבלעדיות שהבטיחו להן החברות עם האולפנים מחו"ל גרמו לתוצאה הבאה: במקום שתהיה תחרות על המחיר לצרכן, יש תחרות על התוכן לצרכן. yes הצליחה לשים את ידה על הסדרות המבוקשות ביותר מהשנים האחרונות, בינהן "נמלטים", "גיבורים", "דקסטר", "האנטומיה של גריי", "עקרות בית נואשות", "סקרבס", "היחידה" ועוד. HOT מצידה הסתפקה ב"אבודים" ושלל סדרות שוליות יותר (לא שצריך לרחם עליה, היא הביאה לעולם את "בטיפול" המעולה ו"שבתות וחגים").

עם המעקף הקל שעושה הוט, כשהיא פשוט מתרגמת ערוץ קיים מחו"ל במקום לקנות בעצמה את הסדרות לשידור בערוצי הבית, תזכה חברת הכבלים בסדרות "נמלטים", "האנטומיה של גריי", "עקרות בית נואשות", "סקרבס", "היחידה" ועוד.

קדימון: ניו יורק, אני אוהב אותך

על משקל "פאריס, אני אוהב אותך" (למיטב ידיעתנו לא הופץ בארץ), האמריקאים עשו משהו משלהם: "ניו יורק, אני אוהב אותך" (ש.ל.ר, New York, I Love You). הסרט מארח אנסמבל שחקנים מסקרן, ובינהם נטלי פורטמןעשתה צרות לכמה יהודים חרדים שם), שייה ליבוף, היידן כריסטנסן, אית'ן הוק, כריסטינה ריצ'י, אורלנדו בלום וג'יימס קאן. הנה הקדימון החדש: