ארכיון לתאריך אוגוסט 11th, 2008

רשימת התסריטים שזכו למימון קרן הקולנוע

לפני כמה ימים פרסמה קרן הקולנוע הישראלי את רשימת 11 התסריטים שהוגשו לה ויזכו להשקעה בפיתוח הסרט. בין התסריטאים המגישים ניתן למצוא את תסריטאית "הכלה הסורית", סוהא עראף, את תסריטאי ובמאי "וסרמיל", מושון סלמונה ואת העיתונאי רוגל אלפר.

רשימת תקצירי התסריטים:

אלפנט, נוני גפן
חדר 237, עמרי לוי
שקופים, מושון סלמונה
רק בן אדם, רוגל אלפר
כלת הים, סוהא עראף
מועדון סוף בדרך, שמואל חיימוביץ
האושר הוא עצב עייף, תום שובל
פרופיל נמוך, פיראס ח'ורי
המשלחת, אסף סבן
טיוטא לחלום בלהות, טליה לביא
דו קרב, סופי ארטוס

מועד הגשת התקצירים לתסריטים שיקבלו השקעה מהקרן נקבע ליום חמישי, ה-2 באוקטובר. בתוך כך, הכריזה קרן ירושלים לקולנוע וטלויזיה על מועד ראשון להגשת תקצירי התסריטים שלהם, הוא ה-4 בספטמבר. תנאי הסף של הקרן הוא שלפחות 50% מהסרט יצולם בעיר ירושלים והעלילה תתרחש בה. המימון יכול להגיע עד 350 אלף דולרים.

שוברי קופות 11.08.08: האביר האפל שלישי בכל הזמנים

האביר האפל

לפי ההערכות של סוף השבוע האחרון בקופות של ארה"ב (וכפי שכבר דיווח גאסר בתגובות), "האביר האפל" דילג למקום השלישי בטבלת שוברי הקופות של כל הזמנים עם 441.5 מיליון דולרים. מעל האביר בקופות נמצאים רק "מלחמת הכוכבים" עם 460.9 מיליון דולרים, ו"טיטאניק" עם 600.8 מיליון דולרים. האביר האפל הוסיף למצבור הכספים של אולפני האחים וורנר עוד 26 מיליון דולרים בסוף השבוע לפי ההערכות, ותפס גם בשבוע הרביעי שלו בקולנוע את פסגת הרווחים בטבלה.

"אננס אקספרס" (ש.ל.ר, Pineapple Express) פתח השבוע עם סכום נאה של 22.4 מיליון דולרים ותפס את המקום השני, אחרי האביר. מדובר באכזבה קלה בגלל ההייפ הרציני שאפף אותו בארה"ב. הסרט גדוש כוכבות סדרות המתבגרים הטלויזיוניות, "אחוות הג'ינס 2" התברג למקום הרביעי עם 10.7 מיליון דולרים. בינו לבין האננס חוצץ "המומיה 3 – שובו של קיסר הדרקון" עם 16.1 מיליון דולרים.

את החמישיה בראש חותמת הקומדיה "אחים חורגים" (ש.ל.ר, Step Brothers) עם 8.9 מיליון דולרים, וקרוב אליו עם 8.1 מיליון דולרים נמצא "מאמה מיה – הסרט".

חיים בנאי נפטר

חיים בנאיהשחקן הישראלי, חיים בנאי, הלך אתמול (א') לעולמו כתוצאה מדום לב, בביתו בירושלים. חיים הוא בן למשפחת בנאי הענפה, ואחיהם של יעקב, יצחק, גברי, ויוסי בנאי. הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים.

בנאי התפרסם בשנות השמונים כשהשתתף בתשדירי שירות של מועצת הפירות והירקות בדמות "אלברט פירות", אך השתתף בהצגות, בסדרות טלויזיה ובסרטי קולנוע. ב-1973 השתתף בסרט המועמד לאוסקר של משה מזרחי, "הבית ברחוב שלוש".