ארכיון לתאריך ינואר 26th, 2009

שוברי קופות 26.01.09: מלחמת האופל מובסת בידי השוטר בקניון

הקומדיה בכיכובו של קווין ג'יימס, "שוטר בקניון" (ש.ל.ר, Paul Blart: Mall Cop), הצליחה לשמור על מקומה בראש טבלת שוברי הקופות גם השבוע, על פי הערכות. בשבוע השני שלו באקרנים בארה"ב, "שוטר בקניון" גרף כ-21.5 מיליון דולרים, ועקף את מותחן הפעולה השלישי בסדרת "מלחמת האופל" בשבוע הבכורה שלו. הפרק השלישי, "מלחמת האופל 3" פתח בצמוד ל"שוטר" יחסית, עם כ-20.7 מיליון דולרים. מדובר אמנם בפתיחה החלשה ביותר בסדרה, אך ההפרשים לא גבוהים: הפרק השני פתח עם 26.8 מ"ד והפרק הראשון עם 21.7 מ"ד.

"גראן טורינו"בשבוע השלישי שלו בהפצה רחבה (ו-7 שלו באקרנים בכלל), גרף עוד 16 מיליון דולרים על פי הערכות, שמצטרפים לכ-97.5 מיליון דולרים בסך הכל. אחריו, במקום הרביעי בטבלה, נמצא "בית מלון לכלבים" עם 12.3 מ"ד נוספים למצבור ה-36.9 מ"ד. וחותם את החמישיה הראשונה "נער החידות ממומביי", שזכה בארץ לביקורות קשות מאד למול ההתלהבות הגורפת בביקורות האמריקאיות. הסרט "לב של דיו" שעומד להגיע גם אלינו בקרוב מאד, פתח השבוע עם 7.7 מיליון דולרים שהנחיתו אותו במקום השביעי בטבלה, אחרי "בלאדי וולנטיין 3D" עם 10 מיליון דולרים.

מדד "ואלס עם באשיר": מספר בתי הקולנוע שבהם הוקרן הסרט יותר מהכפיל את עצמו (מתשעה ל-25), והוסיף 153 אלף דולרים (על פי הערכות) למצבור בן 738 אלף דולרים. זהו השבוע החמישי של "ואלס" באקרנים, ובתקופת הזמן המקבילה שעבר הסרט הישראלי הקופתי ביותר בארה"ב, "ביקור התזמורת", כבר היו לו 1.2 מיליון דולרים ב-86 בתי קולנוע.

פסטיבל סאנדנס 2009: "פרשס" זכה בפרס הגדול

"פרשס: מבוסס על הרומן פוש של ספיר" זכה בשני הפרסים הגדולים של פסטיבל סאנדנס: פרס חבר השופטים ופרס הקהל. רק סרט אחד עשה זאת לפניו. הסרט "קינסניירה" זכה בשני הפרסים ב-2006. הסרט מספר את סיפורה של נערה מתבגרת שעברה התעללות ומנסה כעת להשיב את חייה לקנם.

רשימת הזוכים החלקית בפסטיבל סאנדנס 2009:

פרס חבר השופטים – דרמה אמריקאית
"פרשס: מבוסס על הרומן פוש של ספיר", לי דניאלס

פרס חבר השופטים – תעודה אמריקאית
We Live In Public, אונדי טימונר

פרס חבר השופטים – דרמה עולמית
לחצו לקריאת הכתבה המלאה »