ארכיון לתאריך מרץ 4th, 2009

ביקורת #2: השומרים – ווצ'מן

כשעמדנו לפני "השומרים" חששנו כי הסרט יסבול מ"תסמונת הקדימון הממצה" ©. הכוונה היא שהאקשן המוצג בקדימון (הטריילר) הוא למעשה האקשן היחיד בסרט כולו, וכפי שנגזר משמה של תסמונת זו, לאחר צפיה בקדימון אין כל טעם לצפות בסרט היות ושאר הסרט הוא שעה וחצי של קטעי מעבר בין מספר מועט של קטעים מובחרים. על כן שמחנו לגלות שחששותינו התבדו, ולמרות שאנחנו כרגע רק בתחילת חודש מרץ, הרינו להכריז בזאת, בבטחה וללא כל היסוס, כי "השומרים" הוא סרט השנה של 2009. פשוט כך!

בקדימון (אותו גיא ראה בערך 'שבע-תלפים' פעמים) הבטיחו "הרומן הגרפי המהולל ביותר בכל הזמנים" וגם הבטיחו סרט "מבית היוצר של במאי עתיר החזון של 300" (הלא הוא זאק סניידר). ובכן איננו לגמרי בטוחים מה המשמעות של כל זה – אך התוצאה פשוט מדהימה, אשר תשאיר את הצופה פעור פה, נדהם, מחוסר רצון לקום מהכיסא בתום ההקרנה. יותר מזה – מרבית הצופים כנראה יחושו חשק עז להיכנס להצגה נוספת של הסרט ולצפות בו פעם נוספת (כמונו למשל).

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

ביקורת #1: השומרים – ווצ'מן

"השומרים" הוא סרט מוצלח ביותר, ולא בזכות מלאכת מחשבת מקורית במיוחד. הסרט כל כך זהה לרומן הגרפי ('קומיקס' בשפה עממית) שלא ברור מדוע חתומים עליו שני תסריטאים: דיויד הייטר ("אקס מן 2") ואלכס טסי (סרט ביכורים לקולנוע). טביעת האפקטים הויזואלים שהביא איתו הבמאי זאק סניידר מעיבוד הרומן הגרפי הקודם שעשה לקולנוע ("300") היא החותם הסופי שהיה כנראה זקוק לו העיבוד מהמצויר למוחשי, והתוצאה מצוינת.

חרף הסטיות לקיצון שביצע סניידר עם אופיין של כמה מהדמויות בסרט, הנאמנות של "השומרים" למקור היא ברמת המילים הנאמרות בדיאלוגים והמונולוגים בסרט. זו כלל וכלל איננה החלטה תמוהה. הרומן הגרפי עליו מבוסס הסרט, "ווצ'מן" (Watchmen), זכה לראשונה – ולאחרונה, עבור רומנים גרפים – בפרס הוגו היוקרתי למדע בדיוני ולפנטסיה (בשנת 1988). אנקדוטה מעניינת היא שאותו רומן גרפי אפל יצא באותה השנה עם הרומן הגרפי "באטמן: האביר האפל" שסימן את המהפך בהסתכלות על באטמן והפך אותו לדמות המבהילה והמורכבת שראינו גלגול שלה ב"האביר האפל" הקולנועי.

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

די'קפריו לסרטו הבא של כריסטופר נולן

ליאונרדו די'קפריו יככב בסרטו הבא של כריסטופר נולן ("האביר האפל"), "התחלה". נולן גם כתב את התסריט לסרט הפעולה-מד"ב הזה שהוכרז רשמית רק לפני שבועיים.

התסריט לסרט נשמר כרגע בסוד ומתואר רק כסרט "פעולה-מדע-בדיוני בן זמננו, שנערך בתוך הארכיטקטורה של המוח."

צילומי הסרט צפוים להתחיל עוד בהמשך השנה הנוכחית, והוא מיועד לצאת לאקרנים בארה"ב בקיץ 2010. עד שצילומים אלו יחלו, די'קפריו יצטלם לסרטו הבא של מרטין סקורסזה, "שאטר איילנד" (ש.ל.ר, Shutter Island).

ובחדשות אחרות

מייגן פוקס לוהקה לגלם את אספן מת'יוס בעיבוד הקומיקס-לקולנוע של "פיית'ום" (Fathom). מת'יוס היא הדמות הראשית שמגלה שלהיות בקירבת מים מעניק לה כוחות על טבעיים.

—–

אלפרד מולינה הצטרף לקאסט של "שולית הקוסם" (ש.ל.ר, The Sorcerer's Apprentice) בתור הקוסם הרע הורבאת'. את הקוסם הטוב בלת'זר בלייק יגלם ניקולס קייג', והוא מגייס שוליה צעירה בניגוד לרצונו (ג'יי ברושל) כדי שימלא את מקומו במלחמה בכוחות הרשע במנהטן.