ארכיון לתאריך מאי 26th, 2009

באפי חוזרת לצוד ערפדים?

יוצרת הסרט מ-1992 עליו התבססה סדרת הטלויזיה "באפי ציידת הערפדים" המאד-מאד פופולרית, פראן רובל קוזוי, עובדת כעת עם בעלה קאז קוזוי, וחברת Vertigo Entertainment על עיבוד מחדש לסרט. משמעות הדבר היא שככל הנראה דמויות המשנה מהסדרה לא תופענה בסרט החדש, כמו שלא היו גם בסרט המקורי.

הכל כרגע בשלבי פיתוח, ולכן אין עדין פרטים נוספים. נעדכן בהמשך. סדרת הטלויזיה "באפי ציידת הערפדים" הפכה לסדרת קאלט בקרב צעירים, וב-2003 ירדה מן המסך והוחלפה בסדרת בת ששמה דגש על דמות המשנה הגברית "אנג'ל".

שוברי קופות 26.05.09: "לילה במוזיאון" לוקח את ה"שליחות" + דעה

הקומדיה בכיכובו של בן סטילר, "לילה מוטרף במוזיאון 2", הצליחה לא רק לנגוס היטב בנתח הכספי של "שליחות קטלנית 4 – ההתעוררות", אלא גם להרוויח לבסוף יותר. על פי הערכות, "לילה מוטרף במוזיאון 2" גרף בסוף השבוע הראשון שלו 53.5 מיליון דולרים, לעומת 43 מיליון שגרף "שליחות קטלנית 4", גם הוא פתח בארה"ב בסוף השבוע האחרון. יש לציין כי "לילה מוטרף" הקרין ב-4,096 בתי קולנוע בארה"ב (מה שנחשב שם כ"הפצה רחבה"), לעומת "שליחות" שהוקרן ב-3,530 בתי קולנוע (מה שנחשב כהפצה סטנדרטית לשבוע ראשון, לאחריה מוסיפים עוד בתי קולנוע).

לשם ההשוואה, "לילה מוטרף במוזיאון" (הראשון), גרף בסוף השבוע הראשון שלו 30.4 מיליון דולרים, ואפשר לראות כי האמון ששמו הצופים בסרט לאחר ההתנסות הקודמת כמעט הכפיל את הרווח בסוף שבוע הבכורה. "שליחות קטלנית 3: עלייתן של המכונות", הסרט האחרון בו ממש כיכב ארנולד שוורצנגר (ב-4 יש לו הופעת אורח), גרף בבכורה שלו כ-72.4 מיליון דולרים.

אמש נערכה הקרנת העיתונאים של "שליחות קטלנית 4 – ההתעוררות", ואני מוכרח להביע את אכזבתי, ובוודאי שהצופים האמריקאים שותפים לה לאור הרווחים שפתח איתם הסרט. לא מדובר בסרט רע בכלל, אבל האקשן בסרט לא הצליח לגרום לי הנאה כיפית כמו "וולברין" למשל. וזה די בעיה, כשמדובר בסרט שכמעט כולו אקשן. ועוד לא דיברנו על ההגיון בכל מיני פרטים בסרט… לפחות יש משחק טוב של סאם וורת'ינגטון, וסך הכל הוא לא כזה נורא כמו שאולי משתמע מדברי כרגע. על כל פנים, הסרט יגיע לאקרנים בשבוע הבא, וכרגיל, בסמוך לכך אפרסם ביקורת מלאה.

ונשוב לענייני הקופות: את המקום השלישי והרביעי תפסו שני המשכים אחרים: עם 22.7 מיליון על פי הערכות,
"סטארטרק" עלה על "מלאכים ושדים" (ההיפך מהשבוע שעבר) שגרף בסוף השבוע השני שלו עוד 21.8 מיליון דולרים. הראשון צבר כבר למעלה מ-184.5 מיליון דולרים בשלושה שבועות בלבד והשני צבר 82 מיליון דולרים בשבועיים.

CNN חוזרת לשדר ב-HOT

cnnאחרי מעל שנה וחצי מאז ירד ערוץ החדשות CNN משידוריה של חברת הכבלים HOT, הוא ישוב לשדר שם ב-1 ביוני. כזכור, בזמנו רצתה הוט להוזיל משמעותית את עלויות התוכן שלה, ודרשה הפחתה של בין 30 ל-40 אחוזים (על פי שמועות) מהתשלום שהיא משלמת עבור שידור CNN לקבוצת טרנר. קבוצת טרנר לא אהבה את הרעיון, ומהשתים לא הצליחו להגיע להסכמה על התשלום, הוסר הערוץ לחלוטין (אחרי מעל 17 שנות שידור רצופות).

לפני מספר חודשים כבר החל להתנהל משא ומתן בין הוט לבין קבוצת טרנר, שהובילו כעת לעליה המחודשת. הוט לא מסרו האם הצליחו להגיע להפחתה משמעותית בעלויות השידור של הערוץ, וראוי לציין ששני הערוצים האחרים בשליטת קבוצת טרנר – ערוץ הסרטים TCM וערוץ הילדים Cartoon Network (קרטון נטוורק), שגם הם הוסרו באותה הזדמנות מאפיקי הוט – לא יוחזרו יחד עם CNN.