ארכיון לתאריך יולי 13th, 2009

סוזן סרנדון וג'ון גודמן מצטרפים לביוגרפיה על ד"ר קבורקיאן


מימין לשמאל: סוזן סרנדון, ג'ון גודמן ואל פאצ'ינו.

השחקנים הותיקים סוזן סרנדון וג'ון גודמן יככבו לצידו של אל פאצ'ינו בסרט הביוגרפיה "אתם לא מכירים את ג'ק" (ש.ל.ר, You Don't Know Jack) אודות ד"ר קבורקיאן. בארי לוינסון ("מה בדיוק קרה?") יביים את הסרט על פי תסריט שביסס אדם מזר ("הפירצה") על ספרם של ניל ניקול והארי וויילי.

הסרט יעקוב אחר מעשיו של ד"ר ג'ק קבוריקאן (פאצ'ינו), מי שכונה ד"ר מוות, בעודו בונה את שמו כממית בחסד ועוזר להתאבדותם של מעל 130 בני אדם, בו במקביל להגן על זכותו המשפטית של חולה ליטול את חייו של עצמו. גודמן יגלם את ניקול (אחד מצמד כותבי הספר), מי שהיה חברו ועמיתו לעבודה של קבורקיאן ותרם למאבק על זכותם של חולים להתאבד; וסרנדון תגלם את ג'נט גוד, מי שהיתה מתומכותיו הנלהבות ביותר של קבורקיאן, עד שאובחנה בעצמה במחלה סופנית.

נכון לעכשיו לא נקבע תאריך לתחילת צילומי הסרט. הופעתם המשותפת של גודמן וסרנדון מגיעה רק שנה אחרי שהופיעו יחד ב"ספיד רייסר".

שוברי קופות 13.07.09: "ברונו" פותח חלש אך מתעלה על "בוראט"

ברונוסרטו הפרובוקטיבי וגרוטסקי של סשה ברון כהן, "ברונו", פתח בסוף השבוע האחרון בארה"ב (כמו גם אצלנו), ותפס את המקום הראשון בטבלת שוברי הקופות עם רווחים בסך 30.4 מיליון דולרים, על פי הערכות. אני מאמין בלי כל צל של ספק ש"ברונו" פופולרי רק בזכות "בוראט" לפניו, גם הוא בכיכובו של ברון כהן, כידוע. גם אני נפלתי פח לקירבה המשפחתית הזאת, ועל אף שהזהירו אותי שמדובר בהעתק מדויק מסוג של אחים תאומים זהים, אילצתי את עצמי ללכת לראות את הסרט. כל מה שהיה חדשני ומפתיע ב"בוראט", הפך ב"ברונו" למיצג משעמם של 'היינו-ראינו' שפשוט הוקצן עוד יותר (מי היה מאמין שאפשר) בצורה גועלית ונטולת כל חן. אני בספק רב אם בהמשך דרכו, "ברונו" יגיע להצלחה של "בוראט", שגרף במשך כל תקופתו באקרנים בארה"ב 128 מיליון דולרים.

ונשוב לענייני הקופות בסוף השבוע האחרון. בעורפו של "ברונו" נושף סרט האנימציה "עידן הקרח 3: עלייתם של הדינוזאורים" עם 28.5 מיליון דולרים, על פי הערכות, שהצטברו ל-120 מיליון דולרים בשבועיים שהסרט מוקרן בארה"ב. "רובוטריקים 2: הנקמה" ממשיך להקרין בהפצה רחבה של קרוב ל-4,300 בתי קולנוע, וגרף 24 מיליון דולרים שהצטברו ל-339 מיליון דולרים. "אויבי הציבור" יורד באחוזים לא רעים בכלל מהשבוע שעבר (כ-44%), אלא שמדובר ב-14.1 מיליון דולרים שהצטברו ל-66 מיליון דולרים בלבד, בשבועיים שהוא מוקרן. ו"ההצעה" חותמת את החמישיה העליונה עם 10.5 מיליון דולרים שהצטברו ל-113.7 מיליון דולרים בארבעה שבועות.