ביקורת: שינוי בתכנית
אין כמו הצרפתים, ואין יותר צרפתי מהסרט הזה, במסגרת העלילתית שלו, בשילוב הסיפורים של הדמויות ובהתנהלות העניינים. באיזו עוד שפה תשמעו מישהו שואל אישה בהריון: "זה מבעלך?"
אחד מעשרת הסרטים הצרפתיים המצליחים ביותר השנה בצרפת, "שינוי בתכנית", הוא סרט דרמה עם הומור, ולא קומדיה גרידא כפי שמוכרים אותו. הוא נפתח בהכנות של זוג נשוי העומד לארח חברים לארוחת ערב, ובדרכם של האורחים לארוחה. בשעת הסעודה מגיע אבי המארחת בלווית בתו השנייה, שגם היא הוזמנה אך אינה מדברת. עומס הדמויות והקצב של ההתחלה עלולים להיות מבלבלים אך ההקשרים לא מסובכים או מורכבים מדי.
זוג נשוי, עורכת דין לענייני גירושים ובעלה המובטל, מארח לארוחת ערב את אחותה השחקנית ובן זוגה המבוגר, האדם ששיפץ להם את המטבח והיה המאהב של האישה, המורה שלה לריקוד, עורך דין לעניינים פלילים ואשתו, וזוג חברים נשוי: גניקולוגית ואונקולוג.


