ארכיון לתאריך דצמבר 13th, 2009

"מאמא מיה" – מופע הדראג בסינמטק ת"א

מאמא מיה דראג קווינס

הנה משהו שנשמע מאד משעשע: שובר הקופות הדי מפתיע מהשנה שעברה, "מאמא מיה! – הסרט", יוקרן בסינמטק תל אביב על המסך הגדול, כשעל הבמה לפניו יבצעו מלכי ומלכות דראג את השירים. המופע הוא חלק מערב התרמה לפסטיבל הבין-לאומי לקולנוע גאה (TLVFest), ותשתתפנה בו המון מלכים ומלכות עם שמות משעשעים ולאו דווקא מאד מקוריים: ציונה פטריוט, טלולה בונט, קיי לונג, עושרי, קינג ג'ונג', גיילורד רוטשילד, ג'ון ד'ארק, רמה רימינג, אלכסנדרה פון שטראוס, בלאדי-מרי ועוד.

עלילת הסרט מספרת על צעירה העומדת להתחתן, ורוצה שאביה האבוד ילווה אותה בדרכה לחופה. היא מזמינה את שלושת חבריה הקודמים (והחשודים המרכזיים לתפקיד האב) של אימה אל האי היווני שם הן נמצאות, במטרה לגלות מי מבינהם צריך לשאת בתפקיד.

המופע יתקיים ב-23 בדצמבר, בסינמטק תל אביב. מחיר הכניסה בהזמנה מוקדמת הוא 70 ש"ח.

סיכום העשור הראשון של המאה ה-21 (2009-2000): חלק י"ב, הכרזות היפות ביותר

סיכום העשור באידיבי ממשיך עם המאמר השנים-עשר בסדרה מאת יונתן דורון. אם פספסתם חלק כלשהו בסדרה, לחצו כאן!

—–

הכרזות היפות ביותר

לכל סרט יש כרזה, ורובן נראות אותו דבר: שם הסרט באותיות מעוצבות, הפנים של השחקנים המפורסמים ואיזה דימוי שנוגע לסרט- מקום ההתרחשות, חיות, ילדים, רובים, מטוסים, אש ועשן וכו'. כרזה טובה מתארת את הסוגה של הסרט ומקבלת השראה מהעלילה שלו ומעבירה את האווירה של הסרט- אם אתם רואים זוג צמוד, מדובר בסרט רומנטי; לקומדיות לא יהיה רקע שחור.
הנה ארבע עשרה כרזות יפות, מיוחדות, ייחודיות או יוצאות דופן לסרטים שיצאו בעשור האחרון ואינם בהכרח טובים, מוצלחים, יחודים או מעניינים.

פוסטר הסרט אדפטיישן

פוסטר הסרט "אדפטיישן"

1. "אדפטיישן" (2002):
מקורי כמו התסריט המורכב מהעיבוד לספר "גנב הסחלבים" וקשייו של התסריטאי צ'רלי קאופמן לעבד אותו לסרט. את קאופמן ואחיו התאום דונלד מגלם ניקולס קייג' שבעציץ. במציאות אין לצ'רלי אח תאום.

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »