ארכיון לתאריך ינואר, 2010

הוכרזו הזוכים בפרסי פסטיבל סאנדנס 2010: "עצם החורף" הדרמה הטובה ביותר

מתוך עצם החורף.

מתוך עצם החורף.

"עצם החורף" (ש.ל.ר, Winter's Bone) של דברה גרניק הוא הזוכה הגדול בפרסי פסטיבל הסרטים סאנדנס 2010, כשקטף את פרס הדרמה הטובה ביותר ופרס התסריט הטוב ביותר. הסרט מספר על צעירה שיוצאת לחפש את אביה הנעדר, שיצא לבשל קריסטל-מת'. גרניק זכתה לפני שש שנים בפרס הבמאית הטוב ביותר של פסטיבל סאנדאנס עבור סרטה "לעצם הענין" (ש.ל.ר, Down To The Bone) שלמיטב ידיעתנו לא הופץ בישראל. זוכה פרס הצילום הטוב ביותר, "אובסלידיה" (ש.ל.ר, Obselidia), קטף גם את פרס אלפרד פ. סלואן, שזיכה אותו בפרס כספי של 20 אלף דולרים.

רשימת הזוכים במלאה בפרסי פסטיבל סאנדנס 2010:

פרס השופטים לדרמה
"עצם החורף" (ש.ל.ר, Winter's Bone)

פרס השופטים לתעודה
Restrepo

פרס הבמאי בדרמה
אריק מנדלסון, 3 Backyards

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

קדימונים חדשים: "וול סטריט 2", "היא לא בליגה שלי" ו"לוזרים"

סוף השבוע הזה חידש בכמה קדימונים לא רעים בכלל. תהנו:

"לוזרים" (ש.ל.ר, The Losers) – אחרי שנבגדו והושארו למות, קבוצת לוחמים מיוחדת של ה-CIA מאתרים את מזמיני הרצח שלהם.

"היא לא בליגה שלי" (ש.ל.ר, She's Out of My League) – ג'יי ברושל לא מאמין שיש לו את מה שיפיפיות רוצות. שימו לב, הקדימון מיועד לצופים מעל גיל 18. לקדימון לכלל אוכלוסיות הגילאים נא פנו לעמוד הסרט בלחיצה כאן.
לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

מל גיבסון הוא "לוחם קר"

השחקן מל גיבסון מנהל מגעים לשתף שוב פעולה עם תסריטאי "נשק קטלני", שיין בלאק, במותחן הריגול "לוחם קר" (ש.ל.ר, Cold Warrior). בלאק יביים את הסרט על פי תסריט של צ'ארלס מונדרי, וזו תהא הפעם השניה שלו בתפקיד אחרי "קיס קיס בנג בנג" המוצלח.

גיבסון יגלם בסרט מרגל אמריקאי שהיה פעיל במלחמה הקרה ופרש לפני שנים, אך נקרא לדגל ומצתוות לסוכן חדש וטרי מהאקדמיה על מנת לסכל ניסיון טרור רוסי על אמריקה.

הסרט יופק בידי אולפני יוניברסל, ומדובר בפרויקט אולפנים ראשון לגיבסון מאז שנהג שתוי ב-2006, נעצר בידי שוטר, והחל בניבולי פה אנטישמים וטען כי היהודים אחראים לכל המלחמות בעולם וכו' וכו'. האולפנים לא רצו להתעסק עם גיבסון אחרי הערות אלו, ולמעשה מאז "סיינס" ב-2002 הוא כלל לא הופיע לפני המצלמה. "על סף תהום" שיצא אמש (ה') לאקרנים בארץ הוא הסרט הראשון (והעצמאי) בו מככב גיבסון, והוא התחייב לעוד מספר פרויקטים עצמאיים אחרים: בינהם כיכוב ב"הבונה" (ש.ל.ר, Beaver) שתביים ג'ודי פוסטר וב"איך ביליתי את חופשת הקיץ שלי" (ש.ל.ר, How I Spent My Summer Vacation) שכתב, ובימוי סרט על ויקינגים שבו יככב ליאונרדו די'קפריו.

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

שני סרטי "הארי פוטר" האחרונים יגיעו בתלת מימד

מתוך הארי פוטר ואוצרות המוות.

מתוך הארי פוטר ואוצרות המוות.

הצלחתו אדירת המימדים של "אווטאר" מנביטה זרעים לא צפוים, ולא הגיוניים במיוחד: שמועות מבוססות גורסות כי אולפני האחים וורנר הכניסו את הסרט "התנגשות הטיטאנים" לעיבוד מדו-מימד לתלת-מימד, ותוצאות המבחנים שנערכו יצאו מוצלחות כל כך שהם החליטו להמיר לתלת מימד גם את שני חלקי "הארי פוטר ואוצרות המוות", הם האחרונים בסדרה.

עלות המהלך של האולפן מוערכת ב-5 מיליון דולרים לכל סרט עבור ההמרה לתלת מימד, פלוס עוד חמישה מיליון דולרים לכל סרט עבור כל מקרין שיאפשר לצפות בסרט עם משקפי תלת מימד. עוד מעריכים כי יציאת הסרטים לאקרנים תידחה בזמן לא רב מדי, הקצוב כרגע בשבוע בלבד.

סאם וורת'ינגטון הוא "דרקולה" של אלכס פרויאס

כוכב "אווטאר", סאם וורת'ינגטון, מנהל מגעים לככב בסרט "דרקולה השנה האפס" (ש.ל.ר, Dracula Year Zero). אולפני יוניברסל, שגם הפיקו את הסרט האלמותי "דרקולה" (1931) עם בלה לוגוסי, הצמידו את אלכס פרויאס ("הנב1אה") לבימוי הפרויקט, על פי תסריט של מאט סזמה וברק שרפלס (סרט ביכורים).

האולפנים שומרים על שקט בינתים בענין העלילה, אך ידוע כי הסיפור יבחן את מקורו של סיפור הדרקולה הפופולרי, בין השאר על רקע המיתולוגיה הערפדית לצד סיפורו האמיתי של הנסיך 'ולאד המשפד' וצידו הרומנטי הכושל.

טרם נקבע תאריך לתחילת ההפקה. שמועות מקשרות את וורת'ינגטון גם לפרויקטים קומיקסיים כגון "קפטן אמריקה" ו"פלאש גורדון".

נועה וולמן מצטרפת ל"משרד" הישראלי

השחקנית נועה וולמן ("תיכון השיר שלנו") הצטרפה לגרסה הישראלית של "המשרד", לצידם של דביר בנדק, מעיין בלום, מלי לוי ואלדד פריבס. את הסדרה המבוססת על סדרה בריטית באותו השם (שגם עובדה לגרסה אמריקאית) יביים איתן צור ("רד בנד") על פי תסריט של עוזי וייל ("בקרוב יקרה לך משהו טוב").

בנדק יגלם בסדרה מנהל סניף "סופר אופיס" בפאתי אזור התעשייה של פתח-תקוה, אשר נאלץ להתמודד עם עובדי המשרד וביניהם סגנו השאפתן (בלום), מנהלת אזור בה הוא חושק, סוכן מכירות ערבי, חשב רוסי ועובדת חרדית. וולמן תגלם את שירי, צעירה פלרטטנית שעובדת במשרד.

טרם נקבע תאריך להתחלת הצילומים.

יהונתן סגל טוען בכנסת: "עשו לינץ' ציבורי על גבי"

השחקן והיוצר יהונתן סגל ("קשר עיר", "אסקימו לימון") הודיע בדיון בועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת: "עשו לינץ' ציבורי על גבי מבלי לשאול אותי ומבלי לדעת על מה התסריט."

הפסקה. תקציר האירועים הקודמים:

עוד לפני שלוש שנים זכה סרטו הבא של יהונתן סגל מאחורי המצלמה, "אודם", לתמיכתה של קרן הקולנוע הישראלי (בסך למעלה מ-1.3 מיליון ש"ח), אשר ממומנת כידוע מכספי המדינה. תסריט הסרט מספר על שתי צעירות פלשתיניות שמתגנבות אחרי העוצר ברמאללה ויוצאות לראות סרט בירושלים. בדרך חזרה הן פוגשות צמד חיילים ישראלים ומתחזות לתיירות איטלקיות, אך תוצאת המפגש הבלתי צפויה תשפיע על חייהן לנצח.

סגל כמובן לא יכל להסתמך רק על תמיכת הקרן, ויצא לתור משקיעים נוספים. בין היתר, זכה לפני שלוש שנים גם כן, במענק פיתוח מטעם קרן הקולנוע הצרפתי (CNC). אמנם מסמך שיווקי שהכינה חברת הפקה בריטית (ככל הנראה מטעם המפיק דיויד מוליניו), טען כי "נדרשו שכנועים קשים אל קרן הקולנוע הישראלי בכדי לאשר סיפור שמאפשר השוואה בין 'הכיבוש' לבין השואה וגרוע ממה שישראל תהיה מוכנה להודות בו אי פעם."

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

אתר מקו של קשת ידרוש 3 ש"ח כדי לצפות בפרקי "ארץ נהדרת"

משתתפי ארץ נהדרת 7.

משתתפי ארץ נהדרת 7.

החל מיום ראשון הקרוב ולאחר שידור הפרק החדש של "ארץ נהדרת", ידרוש אתר מקו של זכיינית ערוץ 2, קשת, 2.99 ש"ח תמורת הצפיה בפרק דרך האתר באיכות גבוהה יותר מהרגיל. התשלום ידרש במשך 50 שעות מרגע עליתו לאתר (כיומיים), ולאחר מכן, ככל הנראה, יוצע בחינם.

תכני "ארץ נהדרת" נחשבים לתכנים המצליחים ביותר של אתר מקו, ונראה כי מדובר בניסוי שתערוך הזכיינית על תוכנית הדגל שלה כיום במטרה להתפשט גם לתוכניות אחרות בעתיד. בכדי לשלם על צפיה בפרק ידרש הגולש להקליד את מספר הטלפון הסלולרי שלו ובתמורה יקבל אליו קוד לצפיה שיכניס בחזרה באתר. כך, יגבה התשלום מתוך החשבון הסלולרי.

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

ביקורת: גברים שבוהים בעיזים

יואן מק'גרגור וג'ורג' קלוני. מתוך גברים שבוהים בעיזים.

יואן מק'גרגור וג'ורג' קלוני. מתוך גברים שבוהים בעיזים.

יש שיגידו עוד סרט קטן, יש שיגידו 'נחמד', יש אפילו כאלה שיגידו שזה סרט על שטות מוחלטת, סיפור מטופש… ויש אותנו שנגיד ש"גברים שבוהים בעזים" הוא אחד הסרטים היותר מצחיקים שיצאו בזמן האחרון, ואם אתם לא הולכים, יצאתם פראיירים. סוף סוף סרט שמראש לא עונה להגדרה של קומדיה מטופשת ומצליח להפתיע דרך סיפור הזוי המבוסס על סיפור אמיתי – כמה אמיתי? לא נדע – אך די בשבריר בשביל לייצר סיפור מטורף, בלתי יאומן וקורע מצחוק. עם בטן מלאה על מיתוסים כמו צבא אמריקאי, ולעג אדיר ומחוכם, יש סיכוי שמדובר באחד מסרטי הקאלט של העשור הזה – ביג ליבובסקי, מאחוריך!

הסרט "גברים שבוהים בעיזים" נולד בהשראת רב מכר של עיתונאי בשם ג'ון רונסון, שבעיקרון נושא את אותו השם אולם היה צורך בכתיבת תסריט ועיבוד די רציניים כדי לחבר את העובדות שבספר (אתם כבר במתח? חכו, כבר נסביר) – לכדי עלילה הגיונית. ואכן, על כך אחראי פיטר סטרוהן שידע לחבר את כל הנקודות ולעניין את גראנט הסלוב וג'ורג' קלוני בתור שותפים בחברת ההפקה סמוקהאוס. הסלוב בדיוק חיפש את הפרויקט הראשון שלו בתור במאי, ומיד לאחר שקרא את התסריט החליט ללכת על זה. לפי סטרוהן, האחראי על התסריט, לא היו שינויים משמעותיים במעבר בין הספר לסרט, וכל מה שנוסף זה חיבור העלילה בין לבין, שכן רוב המקרים אכן קרו, לטענת הספר, במציאות.

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

מקבץ המלצות סינמטקים 28.01-03.02.10

מתוך סודות ושקרים.

מתוך סודות ושקרים.

סרטים מומלצים

"סודות ושקרים" (1996)

אחד הסרטים הטובים ביותר של מייק לי ("מותק של חיים" מומלץ גם הוא), שעובד בשיטה יחודית שבה הוא בונה סיפור ועובד עם כל אחד מהשחקנים הראשיים על הדמות שלהם, כשלפעמים הם לא יודעים את כל העלילה ובמקרה של הסרט הזה לא פוגשים את השחקנים האחרים עד שהם מגיעים לאתר הצילומים. ברנדה בלית'ן, השחקנית הראשית, התפרסמה והיתה מועמדת לאוסקר על תפקידה, אך בשנים האחרונות שוב נעלמה מעט. מריאן ז'אן באפטיסט, המגלמת את הבת שאותה נתנה לאימוץ (והיתה מועמדת גם היא לאוסקר) משחקת בסדרה האמריקאית "ללא עקבות". משתתפים אחרים בסרט הם שחקנים קבועים בסרטיו של לי: טימות'י ספול ובתפקיד קטן אליסון סטדמן (אשתו של לי באותם ימים).

הקרנות:
28.1 הרצליה, 20:30

לחצו לקריאת הכתבה המלאה »

טים ברטון יעמוד בראש חבר השופטים בפסטיבל קאן 2010

הבמאי טים ברטון ("צ'רלי בממלכת השוקולד", "סוויני טוד") יעמוד בראש חבר השופטים של פסטיבל הסרטים קאן 2010 (ה-63 במספר) שיתקיים בין ה-12 ועד ה-23 במאי בצרפת. בעבר שימש ברטון כחבר בצוות השופטים של הפסטיבל לשנת 1997, ובצוות השופטים של קטגורית הסרט הקצר בשנת 2006. רק סרט אחד שלו – "אד ווד" (1994) – הוקרן בפסטיבל קאן.

"זוהי הפעם הראשונה שאמן אשר מקורותיו נמצאים באנימציה יעמוד בראש צוות השופטים של פסטיבל קאן," אמר נשיא הפסטיבל, גיל ג'ייקוב. "אנו מקווים שהטירוף המתוק וההומור הגותי שלו יתפשטו ב[שדרות] קרוס, ויביאו חג מולד לכולנו. חג מולד וליל כל הקדושים."

בנוסף לעיסוקו הישיר בקולנוע, ברטון הוא גם צלם, מאייר וצייר, ואף לא מזמן הועמדה תערוכה של עבודותיו השונות מקולנוע. בפסטיבל קאן מתלהבים מאד מענין האנימציה, כמו שממשיך להשתמע גם מדבריו של ג'ייקוב. בשנה שעברה פתח את הפסטיבל סרט האנימציה המצוין "אפ – למעלה".

ערוץ "בייבי" עולה גם בהוט

ערוץ התינוקות והפעוטות "בייבי" יעלה ביום ב' ה-1.2 גם ב-HOT, אחרי שנים של בלעדיות ל-yes. הערוץ מיועד לתינוקות בשלבי התפתחות שונים, בטווח הגילאים 6 חודשים עד 4 שנים, והוא מצטרף לערוץ ההעשרה לגיל הרך "לולי" (גילאי 3 חודשים עד שנתיים) ולשירות ה-VOD של הוט: young (גילאי 0 עד 5).

בייבי מציע מגוון רחב של תכניות טלויזיה אשר הותאמו במיוחד לתינוקות, ומשודרים 24 שעות ביממה. במהלך היום משודרות בערוץ תכניות קצרות, וביניהן שירי ילדים אהובים, אשר מטרתן היא לקדם אינטראקציה. בשעות הלילה עובר הערוץ לשדר מוסיקת 'לכו לישון'.

בייבי ישודר בהוט בערוץ 75 החל כאמור ב-1.2, ויהיה פתוח למשך חודשיים ללא תשלום לכל לקוחות הוט דיגיטל. עברית היא אחת מיני 20 שפות בהן משודר הערוץ מסביב לעולם.