ארכיון לתאריך פברואר 6th, 2010

טיילור לוטנר הוא "ארמסטרונג הנמתח"

כוכב הנערות משובץ הבטן, טיילור לוטנר ("דמדומים 2: ירח חדש"), יגלם את "סטרץ' ארמסטרונג" (ש.ל.ר, Stretch Armstrong – משחק מילים ל'יד נמתחת וחזקה'), בסרט תלת-מימד שאולפני יוניברסל מתכננים ל-2012. הסרט מתבסס על בובת ג'לי נמתחת של צעצועי האסברו (האחראים על "ג'י.איי.ג'ו: כוח המחץ") שהוצגה לראשונה ב-1976.

התסריט מספר על מרגל שנתקל בנוסחה שתאפשר לו להימתח ולהילחם בקלות יותר בפשע.

לוטנר בן ה-17 עולה בסוף השבוע הבא לאקרנים בארץ ובעולם עם "יום האהבה", ואמנם הפרק השלישי בסדרת "דמדומים" – "דמדומים 3: ליקוי חמה" – עבר לפוסט-פרודקשן, לוטנר כבר התחייב גם לפרק הרביעי, כמו גם לסרטי הפעולה: "מקס סטיל", "אורות הצפון" (ש.ל.ר, Northern Lights) ו"קנקון" (ש.ל.ר, Cancun).

אור ירוק ל"מהיר ועצבני 5"

וין דיזל ופול ווקר. מתוך מהיר ועצבני 4.

וין דיזל ופול ווקר. מתוך מהיר ועצבני 4.

"מהיר ועצבני 5" (ש.ל.ר, Fast Five), קיבל אור ירוק לכבוד אישורם הסופי של שני כוכבי הסדרה – וין דיזל ופול ווקר – לשוב לדמויותיהם לצידו של הבמאי ג'סטין לין. זה כמובן לא מפתיע במיוחד בהתחשב בעובדה ש"מהיר ועצבני 4" בהשתתפות השלושה היה הסרט הרווחי ביותר של אולפני יוניברסל לשנת 2009 כשגרף מעל 350 מיליון דולרים מסביב לעולם.

כריס מורגן, שכתב את התסריט לפרק השלישי "מהיר ועצבני: טוקיו דריפט", יכתוב גם את התסריט לסרט הזה, ויתמקד שוב בדיזל ובווקר – הפעם כאשר שניהם נמלטים מזרועותיו הארוכות של החוק, יחד.

ההפקה מתוכננת להתחיל מאוחר יותר השנה, עם כוונה לצאת לאקרנים ב-2011.

הצצות: "רובין הוד" של רידלי סקוט ו"מכופף האויר" של שאמאלאן

כרגיל, שידורי הסופר-בול בארה"ב מביאים איתם הצצות קצרות לסרטים החמים הקרובים. הפעם יש לנו את "רובין הוד" של רידלי סקוט ובכיכובו של ראסל קרואו, ואת "מכופף האויר האחרון" (ש.ל.ר, The Last Airbender) של מ. נייט שאמאלאן. תהנו:

"רובין הוד"

"מכופף האויר האחרון"

מק-ג'י "מכריז מלחמה"

הבמאי מק-ג'י ("שליחות קטלנית 4 – ההתעוררות") מנהל מגעים לבימוי קומדית הפעולה "זו הכרזת מלחמה" (ש.ל.ר, This Means War) בה מיועדים לככב בראדלי קופר וריס ווית'רספון. את התסריט כתב טימות'י דאולינג ("מודלים לחיקוי").

סיפור העלילה מתמקד בשני חברים מרגלים (קופר ועוד שחקן שטרם נבחר), שמתאהבים באותה האישה (ווית'רספון). בעוד הקירבה בין שני החברים מתחילה להתפורר, מאבק הכוחות האלים בינהם מתרומם לגבהים חדשים.

על פי השמועות, אולפני פוקס כבר נואשים להוציא את הפרויקט הזה לפועל. את התסריט הם קנו עוד ב-1998, ובאחד הגילגולים שלו אמור היה לככב בו מרטין לורנס. לפני כשלושה חודשים אולפני דיסני ביטלו את הפקת "20 אלף מיל מתחת למים" שלה היה מוצמד מק'-ג'י, ומאז הוא פנוי.

גם "דרדוויל" יזכה לעיבוד מחדש

ניקי פינקי מדווחת כי הגיבור העיוור "דרדוויל" לא יזכה לסרט המשך בינתים, אלא לעיבוד מחדש, והתסריטאי דיויד סקרפה ("כשהעולם עמד מלכת") הופקד על מלאכת הכתיבה. אולפני פוקס יהיו אחראים על ההפצה, ואולפני ריג'נסי על ההפקה.

כזכור, אולפני פוקס כבר הודיעו על עיבוד מחדש לסדרת "ארבעת המופלאים", גם היא מבית מארוול קומיקס, והכל משום שלאולפנים יש זיכיון להשתמש בדמויות בקולנוע בתנאי שיפיקו סרטים אודותן.

ג'וני דפ יביים סרט תיעודי אודות קית' ריצ'ארדס

השחקן ג'וני דפ ישוב לכיסא הבמאי אחרי 13 שנים (מאז "דחף אמיץ" ב-1997), לטובת סרט תיעודי אודות המוסיקאי קית' ריצ'ארדס, מלהקת 'האבנים המתגלגלות'. ריצ'ארדס שימש להשראה של דפ בהיכנסו לדמות שודד הים ג'ק ספארו, בסדרת סרטי "שודדי הקאריביים", ואף הופיע בסרט השלישי בסדרה בתור אביו.

סרטו של דפ יתבסס על האוטוביוגרפיה שהחל לכתוב ריצ'ארדס ב-2007, ובסתיו שיבוא תעלה לדפוס. העבודה על הסרט תחל כבר בשבוע הבא.

הוכרזו המועמדים הסופיים לפרס פרלוב

התחרות ליצירה דוקומנטרית על שם דוד פרלוב.

התחרות ליצירה דוקומנטרית על שם דוד פרלוב.

התחרות ליצירה דוקומנטרית 2010 (ה-7 במספר) הכריזה על המתמודדים הסופיים לפרס על שם דוד פרלוב. המועמדים הסופיים בתחרות, המיועדת לסרטים בשלבי 'התהוות ראשוניים', נבחרו מבין 142 סרטים שהוגשו לועדה הבוחרת מקרב 23 בתי ספר גבוהים לקולנוע. זוכה השנה שעברה, רועי שר מאוניברסיטת תל אביב, יקרין לראשונה את סרט הביכורים שלו "רגע מסע".

ההכרזה על הזוכים בפרס שגובהו השנה 40 אלף ש"ח, תיערך באירוע ההוקרה השנתי ליוצר שיתקיים ב-15 בפברואר בסינמטק תל אביב. בחבר השופטים אפשר למצוא את בתו של פרלוב, יעל פרלוב, ואת חניכו של היוצר, ארי פולמן.

המועמדים לפרס התחרות ליצירה דוקומנטרית 2010:

"הסאלוקי", עדי מוזס, מכללת ספיר, נגב צפוני. סיפור חד פעמי על וטרינר שהתאהב בכלבי סאלוקי.
"פילים בשלג", אביב שיין, החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, תל אביב. סיפור על בחור ממשפחה דתית שהתגורר באלון שבות, עזב את ההתנחלות וחזר בשאלה.
"מפגש 129", עדיה אמרי אור, החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, תל אביב. התבוננות באוכלוסיה המתגוררת סביב מסילת הרכבת ברמלה.
"לאט לאט" של ויטלי קריבץ' ואילת מיטש מבית הספר "מנשר" – סיפור אודות ההגירה הרוסית.
"המספרה של גרייס", מיכל אהרונסון, בית הספר 'סם שפיגל', ירושלים. סיפורן של זוג ספריות עובדות זרות והיחסים ביניהן.
"ראשד חוסיין", טאהר מוסלמני, מכללת 'אלמנאר', טייבה. סרט על המשורר הפלסטיני ראשד חוסיין.