ארכיון לתאריך מרץ 15th, 2010

קדימון לסרט הישראלי "כבוד" של חיים בוזגלו

סרט הפשע הישראלי "כבוד" התחדש בקדימון רשמי לקראת היציאה לאקרנים אוטוטו (8 באפריל), ואני מוכרח לומר שדבר כזה עוד לא ראיתי: בחברת ההפקה כנראה לא שמעו על יחסי גובה-רוחב תקניים לוידאו, והתוצאה היא הגודל המכפיר שבו רואים את הסצינות מהסרט. מומלץ מאד ללחוץ על כפתור ההגדלה בפינה הימנית התחתונה, אחרת מאד קשה להבין מה קורה. תהנו:

שוברי קופות 15.03.10: "אליס בארץ הפלאות" ממשיך לאחוז בפסגה

מתוך אליס בארץ הפלאות.

מתוך אליס בארץ הפלאות.

"אליס בארץ הפלאות" המשיך להיות הסרט הדומיננטי בקופות ארה"ב בסוף השבוע האחרון, עם רווחים בגובה 62 מיליון דולרים על פי הערכות. מדובר בירידה סטנדרטית למדי של כ-46 אחוזים מהשבוע הקודם, שבוע הבכורה של הסרט שם, והגריפה הכוללת שלו בשבועיים מסתכמת ב-208 מיליון דולר – מעל לסכום ההשקעה בסרט (200 מיליון דולרים). בקצב כזה, בהחלט אפשר לצפות ש"אווטאר" שובר השיאים, ינופה מהר מאד מהמעמדות שקנה לעצמו בטבלאות שיאי כל הזמנים. אגב, יונתן דורון ולירן מזרחי שנכחו אתמול בהקרנת העיתונאים מעדכנים כי יש למה לחכות (ביקורות לקראת הבכורה). אני עוד מתייסר בציפיה (סוף סוף סרט תלת מימדי עם עלילה?)

המותחן "איזור פנוי" (ש.ל.ר, Green Zone) בכיכובו של מאט דיימון, פתח לא רע עם 14.5 מיליון דולרים, על פי הערכות. קרוב מאד אחריו, הקומדיה המסקרנת "היא לא בליגה שלי" (ש.ל.ר, She's Out of My League) פתחה עם 9.6 מיליון דולרים, והדרמה הרומנטית "זכרי אותי" (ש.ל.ר, Remember Me) בכיכובם של רוברט פטינסון ואמילי דה ראבין, פתחה עם 8.3 מיליון דולרים. "שאטר איילנד" שאתמול סוף סוף הספקתי לראות, גרף עוד 8.1 מיליון דולרים וחתם את החמישיה העליונה. מ"שאטר איילנד" יצאתי באי-ודאות, האם אהבתי אותו או לאו. יש הרבה בעד, אבל גם לא מעט נגד.