הסירו דאגה מלבכם (2021) למקצוענים: איך צולם, פרסים, הצלחה, טריויה, ציטוטים, פסקול

איך צולם?

עריכה
חברת הפקה:
חברת הפצה:
חברת יחסי ציבור:
פרסים והצלחה עריכה

יודעים באילו פרסים זכה "הסירו דאגה מלבכם"? באפשרותכם לעדכן אותנו.


הפצה בקולנוע:
27.04.2023 (ישראל)

קופות הקולנוע: מכירת כרטיסים והכנסות

אין לנו את המידע הזה, אבל אם לכם יש, באפשרותכם: לעדכן אותנו.

קו סיפורי #תקציר עלילה, עריכה
אלמה (ברניס בז'ו) היא אשתו הצרפתיה והצעירה של נוח ארבל, טייקון ישראלי מזדקן. תאונת דרכים טרגית מותירה את אלמה כאלמנתו של אחד האנשים העשירים בישראל. מפגש מקרי עם מרינה, חסרת בית, ובתה הקטנה קסי, יהפוך שוב את עולמה. (מאת צוות אידיבי)
תקצירים מורחבים
מותו של הטייקון נח ארבל הופך את אלמנתו הצרפתיה, אלמה (ברניס בז'ו), לאחת הנשים העשירות בישראל. מפגש עם חסרת בית ובתה התינוקת מעורר בה יצר שהיה חבוי בתוכה, והיא מזמינה אותן לגור בווילה שלה בקיסריה.
השמועה מתפשטת, וחסרי בית מכל הארץ עולים לרגל אל הווילה. שיטות הפילנתרופיה הלא קונבנציונליות שלה מובילות אותה למסע פרוע ופוקח עיניים של גילוי עצמי. (מאת יחסי ציבור)
דבר הבמאי/ת עריכה
לעיתים עולה השאלה הזו בראשי, מה הייתי עושה אם הייתי זוכה באופן מפתיע בלוטו או נולד למשפחה של מולטי מיליונרים. האם הייתי, היפותטית, חולק את הכסף שלי עם אלה שצריכים אותו יותר?

שאלה זו היא נקודת המוצא לסרט שלי "הסירו דאגה מליבכם". הסרט הוא בעיקרו סאטירה נשכנית על המצב הכלכלי-חברתי בישראל ופער המעמדות ההולך ומקצין ובאותה נשימה דיוקן על אישה הכלואה "בכלוב הזהב" ומתמודדת עם שאלות מוסריות שהופכות קיומיות. מעין תמונת דיוקן מורכבת שמעלה שאלה פונדמנטלית האם צריך מוטיבציה בכדי לעשות מעשה טוב? במובן הזה, אני ממשיך בסרט זה בדרך שבה הלכתי בסרטי הקודם "הנוער" ומשתמש באלמנטים דומים שכוללים ערבוב טונים וטשטוש גבולות וז'אנרים.

דמותה של הגיבורה, אלמה, מאפשרת להסתכל לרגע על המציאות מזווית אחרת, כי הדמות הזו משתמשת בעושרה הרב, כמו הייתה גיבורת על. זהו כוחה "העל טבעי" והיא משתמשת בו כדי לעשות טוב במרחב שמוגבל להסדרים וסדרים היררכיים של מעמד ותפיסות כלכליות אידאולוגיות המושרשות כטבעיות. המפגש בין הדמות הזו שלוקחת על עצמה חירות אגדתית, פנטסטית אל מול המציאות הקשוחה של המרחב הישראלי מותכת למצב אבסורדי – שיאו של ההיתוך הזה הוא הדימוי המרכזי של הסרט, בית העשירים הקיסרי המתמלא בנדכאי הארץ, משפחת עובדים זרים על מיטת אפיריון והומלס תחת תמונת ענק של מארק שאגאל – דימוי שהולך ומתעצם לממדים סוריאליסטים, אלמה היא דמות קולנועית הפועלת במרחב אמיתי, ריאליסטי, בכאן ועכשיו הישראלי והיא מציבה בנוכחותה המסתורית שיקוף למהלכים גדולים שביום יום אנחנו לא ערים אליהם. כמו אלמה ההולכת בשנתה ודייריה החדשים מבקשים להעיר אותה, כך גם הסרט מבקש לטלטל ולהעיר את צופיו.

הסרט הוא מבחינתי מעין סיפור יציאת מצרים אלטרנטיבי, אגדה מודרנית על ישראל של היום, על העשירים שחיים בה, המנהיגים שלה, האזרחים שלה, הפליטים שבה וכל אלה שמצטופפים על הפיסה הנדלנ"ית והקדושה הזו. (מאת יחסי ציבור)

פסקול

עריכה

אין לנו את המידע הזה, אבל אם לכם יש, באפשרותכם: לעדכן אותנו.

ניתוח

עריכה
ידוע לכם על שגיאות בעמוד זה? אתם בעלי הזכויות על כותר זה וברצונכם להעשיר את עמוד זה? באפשרותכם לעזור ולשפר את אידיבי באמצעות עריכת עמוד זה, בחינם ובקלות: לחצו על הכפתור מימין.