קופות: בכורה הולמת ל"מלחמת הכוכבים: המנדלוריאן וגרוגו" אבל הסיפור האמיתי הוא "אובססיה"

"מלחמת הכוכבים: המנדלוריאן וגרוגו".

"מלחמת הכוכבים: המנדלוריאן וגרוגו".

הסרט שממשיך את סדרת הטלויזיה "מלחמת הכוכבים: המנדלוריאן וגרוגו" הכניס בבכורה בצפון אמריקה 82 מיליון דולרים בקרב 4,300 בתי קולנוע, על פי הערכות. על בסיס זאת, מעריכים כי ביום שני, הוא יום הזיכרון האמריקאי (יום חופש ובילוי), הוא יגיע לכ-102 מיליון דולרים. אמנם זה לא מרשים במונחי "מלחמת הכוכבים" ולמעשה זו הבכורה הנמוכה ביותר לסרט מהמותג הזה מאז שאולפני דיסני קנו אותם, תואר שהוא לקח מ"סולו: סיפור מלחמת הכוכבים", אשר בבכורה שלו בשנת 2018 גרף 84 מיליון דולרים (ו-103 מ"ד בתוספת יום שני של יום הזיכרון), אבל הפער בין עלויות ההפקה הוא עצום: "סולו" עלה 300 מ"ד וגרף רק 392 מ"ד בסיבוב שלו מסביב לעולם (כלומר בפועל הפסד באקרנים), ואילו "המנדלוריאן וגרוגו" עלה רק כ-165 מ"ד, מה שצפוי להחזיר את ההשקעה בקלות. בשאר העולם מלבד צפון אמריקה, "המנדלוריאן וגרוגו" גרף עוד 64 מ"ד, כלומר 145 מ"ד בצירוף צפון אמריקה.

הסיפור האמיתי בסוף השבוע היה סרט האימה "אובססיה", שאמנם נדחק מהמקום הראשון לשני בטבלת שוברי הקופות של סוף השבוע בצפון אמריקה, אבל בפועל עלה ב-30.3 אחוזים בהכנסותיו בהשוואה לשבוע שעבר. לסרט שנחשב בהפצה רחבה – 2,655 בתי קולנוע – זו כנראה עליה חסרת תקדים. הסרט למבוגרים בלבד (מדורג R) שמתבסס על סרטוני יוטיוב של היוצר שלו קורי ברקר, ועלה להפיק רק כמיליון דולרים, הוסיף 22.4 מיליון דולרים בסוף השבוע הזה, על פי הערכות, ובצירוף סוף השבוע שעבר שגרף 16 מ"ד ועוד הכנסות מאמצע השבוע, הכנסותיו בשבועיים מסתכמות ב-52.8 מיליון דולרים. קל לראות אותו הופך לסרט הרווחי ביותר השנה. בשאר העולם, אגב, הוא גרף עוד 15.5 מ"ד.

"אובססיה". מייקל ג'ונסטון.

"אובססיה". מייקל ג'ונסטון.

גם הביוגרפיה המוסיקלית "מייקל" אחזה יפה בגובה ההכנסות שלה עם ירידה בת 23.5 אחוזים בלבד בהשוואה לשבוע שעבר, שהתבטאה בתוספת 20 מיליון דולרים בקרב 3,560 בתי קולנוע. בסך הכל ב-5 שבועות גרף הסרט 314.2 מיליון דולרים בצפון אמריקה. בשאר העולם גרף הסרט עוד 468 מיליון דולרים, כלומר ממש מדגדג את קו ה-800 מיליון דולרים מסביב לעולם, ובהינתן שיש לו שוק לא קטן בכלל עוד להגיע אליו – יפן – הוא צפוי בזמן הקרוב לעקוף את "רפסודיה בוהמית" (911 מ"ד) ולהפוך לביוגרפיה המוסיקלית המכניסה בהיסטוריה.

חזרה לטבלת שוברי הקופות של סוף השבוע בצפון אמריקה: "השטן לובשת פראדה 2" ירד ב-29.5 אחוזים והוסיף 12.6 מיליון דולרים בקרב 3,300 בתי קולנוע. בסך הכל ב-4 שבועות גרף הסרט 196.1 מיליון דולרים. וחותם את החמישיה העליונה "בלשי צמרת" עם ירידה בת 6.2 אחוזים שהתבטאה בתוספת 9 מיליון דולרים בקרב 3,207 בתי קולנוע. בסך הכל ב-3 שבועות גרף הסרט 43.5 מיליון דולרים.

"הנוסע". לו לובל.

"הנוסע". לו לובל.

במקום ה-6 ניצב סרט האימה "הנוסע" שהכניס בבכורה 8.7 מיליון דולרים בקרב 2,534 בתי קולנוע. במקום ה-14 ניצבת דרמת הפשע "המכוון" שעלתה בארבעה בתי קולנוע בלבד והכניסה בבכורה 102 אלף דולרים.

שיוכים: שוברי קופות
תורך להביע את עצמך. מה תרצה להגיב בנושא?