הוכרזו הסרטים הישראלים בפסטיבל דוקאביב 2025 (ה-27 במספר), ובינהם "הסתגלות לאפלה" של שי פוגלמן על היהודי היחיד שהורשע כפושע מלחמה נאצי, "שוטינג" של נטעלי בראון על הקשר שבין הממסד הביטחוני לתעשיית הקולנוע בארץ, "ספק ילדה, ספק אישה" של אלה ארמוני, בתה של הזמרת דפנה ארמוני שנחשפת לזהות אביה בגיל 30 בזכות מזוודה ו"אורנה ואלה" של תומר הימן על הנשים שמאחורי המסעדה. הלקטורים בתחרות הישראלית הם המנהלת האמנותית של הפסטיבל מיכל ויץ, הצלם שרק דה מאיו, והבמאית אפרת שלום דנון.
הפסטיבל יפתח עם הסרט זוכה פרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל ברלין האחרון, "להחזיק את ליאת" (ש.ל.ר, Holding Liat) של ברנדון קריימר, על משפחתה של חטופת ה-7 באוקטובר, ליאת אצילי.
פסטיבל דוקאביב יתקיים בין ה-22 ל-31 במאי, בסינמטק תל אביב וברחבי העיר. יוענקו בו פרסים בשווי של למעלה מ-400 אלף ש"ח. עוד מבטיחים בפסטיבל, גם הקרנות "מחתרתיות" כגון הקרנה מיוחדת לרגל 20 שנה לסדרה "החומר שממנו עשויה האהבה" של ארי פולמן. הלקטורים בתחרות הסטודנטים הם המפיקה רותם הימן, הבמאי והמוסיקאי אדם ויינגרוד, ומנהלת המסגרת ענת נטל. את תחרות הקצרים אוצר ד"ר ניר פרבר.
רשימת הסרטים הישראלים בפסטיבל דוקאביב 2025:
התחרות הישראלית הרשמית
"Know Hope", עומר שמיר – על אמן הרחוב הידוע "נו הופ" שנאלץ ליצור אמנות רחוב פוליטית ורגשית בעקבות מחלתו
"אורנה ואלה", תומר הימן – דיוקן של שתי נשים פורצות דרך והמסעדה המיתולוגית שהקימו בתל אביב (בעתיד ב-HOT8)
"דייטריפ", רוני אבולעפיה – המספר על ארבע נשים אפגניות שנמלטות מהטאליבן בעזרת עיתונאית ישראלית במבצע חילוץ יוצא דופן (בעתיד בכאן 11)
"הגברת הראשונה", אודי ניר ושגיא בורנשטיין – על אפרת טילמה, מחלוצות הנשים הטרנסיות בישראל, היוצאת להילחם שוב על חירותה (בעתיד בכאן 11)
"המבריחים", טוני קופטי ויניב ברמן – מסע קומי אקטיביסטי של בעל חנות ספרים ואחיינו, שנאלצים להבריח ספרים בערבית (בעתיד ב'מכאן' ובכאן 11)
"הסתגלות לאפלה", שי פוגלמן – סיפורו של ד"ר קצן-אלנבוגן, היהודי היחיד שהורשע כפושע מלחמה נאצי (בעתיד ב-yes דוקו)
"מפרץ השמש", עידו וייסמן – על שלושה דיירי אתר קרוואנים ארעי באילת, המתמודדים עם הוויית הבדידות והאנושיות (בעתיד בכאן 11)
"ספק ילדה, ספק אישה", אלה ארמוני – הבמאית מקבלת מזוודה שחושפת את זהות אביה וסודות אמה – הזמרת דפנה ארמוני (בעתיד ב-HOT8)
"עיר המתים", קרן אלכסנדר – על בית הקברות היהודי המרכזי בירושלים – מתחת להר, עמוק בבטן האדמה, נחפרות מנהרות קבורה ענקיות, כשרות למהדרין. העובדים והמבקרים יובילו אותנו למסע קולנועי מלא חיים והומור (בעתיד בכאן 11)
"פרח", אנה ים ואיתמר רוז – מפגש מקרי בין הבמאית אנה לאיילין ניר, דרת רחוב עוצמתית המכונה "פרח" מפגש שמוביל את השתיים לצאת למסע מופלא ושובר מוסכמות בחצר האחורית האפלה של תל אביב (בעתיד בכאן 11)
"קישקה: מספר את עצמי", גד אייזן – סיפור חייו הטרגיים של מישל קישקה המאייר שהופך לרומן גרפי בניסיון לרפא את פצעיו (בעתיד בכאן 11)
"רובינא – היה רע לתפארת", סיגל ראש – סיפורן האגדי של מלכת התיאטרון חנה רובינא ובתה אילנה, דרך מורכבות יחסיהן (בעתיד ב-HOT8)
"שוטינג", נטעלי בראון – שלושה סיפורים החושפים את הממד האתי האפל בקשר שבין הממסד הביטחוני לתעשיית הקולנוע בארץ (בעתיד ב-yes דוקו)
תחרות מעבר למסך
יצאתי בשש", ליבי קסל – כרונולוגיה ידועה מראש של סיפור אהבה ראשונה שיכול היה להסתיים בנורא מכל (כאן 11)
"הסירה של אימאן", ניר דבורצ'ין וגיא וסרמן – אימאן הוא פליט איראני ומורה לתיאטרון המוצא מזור לנפשו בבית הספר לשלום באי לסבוס
תחרות עומר שדה
"חוזרת", בר מאייר – מעל עשור של שתיקה מסתיים עם חזרתה של הבמאית לביתה החרדי. ארכיון משפחתי נסתר מגלה אורח חיים זר לזה שבו גדלה (yes דוקו)
"היום ה-8 של החמסין", צביקה גרגורי פורטנוי – על ארץ ועם, השראה ומלכודת – מסע בצילה של אגדה לאומית
תחרות הקצרים (כשירה למועמדות לאוסקר האמריקאי)
"בתך, יעל", גלה קפלון, מאור אלטרס ודנה לוי – יעל, בעלת מוגבלות שכלית, נותרת להתמודד עם חיים עצמאים לאחר שאמה נחטפה לעזה
"שיבטאון", הלל בן-זאב פרלוב – על גבריות ברוטליות ותרפיה עצמית, בסיפורו של חייל המתעד את שירותו בבסיס באמצע המדבר
פנורמה
"לבד, מאחור", שוש שלם – סיפורו של ילד אחד מתוך 69 מיליון ילדים בסין, שנשאר מאחור כשאמו עזבה לחפש פרנסה
"עדה סרני: הגברת בשמלה השחורה", נועה אהרוני – על האישה היחידה שפיקדה על המוסד לעליה ב' לאחר מלחמת העולם השניה (כאן 11)
"עוד אחת כמוני", ציפי ביידר – מפגש גורלי בין שתי ילדות, מפגש המשנה את חייהן ומוביל אותן למסע מעבר לכל דמיון (HOT8)
"עמלים", אדוה אופיר – הבמאית היא בת למשפחת דבוראים, המתעדת את מעגל החיים של משפחתה, הדבורים והתלות ביניהן
"שנה", יוני צרויה – אבא ששכל את בנו הצעיר יוצא למסע בניסיון להבין האם תפקידו באמת הסתיים
"גיים צ'יינג'ר" (פרק בסדרה), נבט מזור – על קולנוען אוטיסט במסע אל עולם הגיימינג, ככלי המסייע לאנשים בהתמודדות עם החיים (כאן 11)
"לנסקי: הגנגסטר הציוני" (פרק בסדרה), אבי מאור מרזוק – על מאיר לנסקי, הגנגסטר היהודי שהטיל אימה בתקופת היובש בארה"ב, וקשריו המורכבים עם המפעל הציוני (כאן 11)
מסגרת תרבות ואמנות
"הורה", אבי וייסלאי – משל על ישראליות בעבר ובהווה מבעד לעולם ריקודי העם, החושף חלום של תרבות מקומית. סיפור על החזון לברוא תרבות חדשה והמאבק על היחד דרך הריקוד (HOT8)
"מחול אחרון ופרידה", יואב ארזי – על נעמי פולני, העומדת על בימת חייה במופע מחול אחרון שנע בין דורסנות למסירות עד אין קץ
תחרות סרטי הסטודנטים
"אחרי ספירת הקולות", אמנון הלברסברג, סם שפיגל – בחור צעיר עם מצלמה לא מצליח להישאר אדיש לנוכח ניצחון הימין הקיצוני בבחירות
"לא בבית", רעות בן שושן, סם שפיגל – על נוט, עובד תאילנדי במשתלה בדרום שהוויזה שלו עומדת לפקוע ועליו להחליט מה לעשות
"זהות זמנית", מיכאל ענוג ורוני לוין, סם שפיגל – על בית ספר בדרום תל-אביב בו לומדים ילדים מבקשי מקלט. הסרט חושף שאלות לגבי זהותם
"להסיר את הקללה המשפחתית שלי", אביה שקד, מעלה – בהומור עדין, מנסה הבמאית לגלות מדוע הנישואים של אמה ודודותיה היו כושלים (כאן 11)
"מלך השלוק", שמואל אלמליח, מעלה – לני, כוכב רוק יהודי משנות השמונים, מנסה לעשות קאמבק בעידן האינסטגרם
"המין היפה", בר זלצר, שנקר – חוויית ההתפכחות של אישה סביב מקומה בעולם
"בשביל מה עוד יוצאים החוצה?", נגה שירצקי, בצלאל – על צעירה אוטיסטית המתמודדת עם חרדה ממקומות פתוחים למען פיתוח הקשר עם בת זוגה
"תרגישי בבית", טליה וקשטיין, אוניברסיטת תל אביב – תמונת הילדות האידילית של טליה מורכבת מחדש לאחר גילוי זהותו של סבה המאמץ (כאן 11)