מעברות - כרזה

מעברות (2019)

Maabarot

ישראל  ·  תעודה  ·  סדרת טלויזיה
8.2
מדד אידיבי של ביקורות ישראליות

המבקרים אוהבים את זה

צוטטו 4 ביקורות

?
ממתין ל-4 מדרגים נוספים שידרגו. [למה?]
ומה דעתכם?
(עונה 1)
" מצליחה לפצח את המרקם החברתי שנוצר אז ולרמוז על ההשלכות שלו, שרלוונטיות לחיים שלנו היום. קראו הכל דף ביקורת ותגובות
(עונה 1) * * * * *
" שרשרת עדים שמספרים את סיפוריהם באופן ישיר, לצד קטעי ארכיון ומכתבים שמתעדים רגעים לא מחמיאים מההיסטוריה של מדינת ישראל בהתהוותה, חלקם מסעירים ולא נותנים מנוח קראו הכל דף ביקורת ותגובות

תקציר

#תקציר מורחב
סיפורן של המעברות מאז קום המדינה ועד אמצע שנות החמישים. הסדרה מבוססת על תחקיר, חומרי ארכיון וראיונות עם עשרות אנשים שהיו ילדים ונערים שהתגוררו במעברות, וכן אנשים שעבדו בהן מטעם הממסד הקולט בתפקידי שוטרים, אחיות ועובדים סוציאליים.
תקצירי פרקים עונה אחת
(עונה 1, פרק 4)
"סרח עודף"
ע01פ04
מגולל את קורותיהם של רבבות העולים שנותרו במעברות אחרי אמצע שנות החמישים, ולמעשה – נשכחו מאחור. המדינה התנערה מהם, ניסתה לגרום להם להתפנות בכל דרך – ניתוק אספקת המים, הפסקה של אספקת מזון, הוראה מפורשת לצבא שלא להכין את המעברות לקראת החורף ועוד. בסופו של דב
(עונה 1, פרק 3)
"השבר"
ע01פ03
מתאר את היציאה ההמונית של יוצאי אשכנז מהמעברות ואת נסיבותיה, וכן את השינוי הדרמטי בגישת המדינה כלפי תושבי המעברות שרוב תושביהן היו מזרחיים. במעברה התערב הממסד בכל תחומי החיים, ניסה לחנך את העולים, לשלוח ילדים לקיבוצים ולמחנות גדנ"ע כדי "להציל" אותם ועוד.
פרטי התקציר #עוד קוים סיפוריים
סיפורן של המעברות מאז קום המדינה ועד אמצע שנות החמישים. הסדרה מבוססת על תחקיר, חומרי ארכיון וראיונות עם עשרות אנשים שהיו ילדים ונערים שהתגוררו במעברות, וכן אנשים שעבדו בהן מטעם הממסד הקולט בתפקידי שוטרים, אחיות ועובדים סוציאליים.
התמונה המתקבלת היא שבמעברות היו גם עולים רבים ממוצא אשכנזי. למרות זאת בימי המעברות עצמם נטמנו זרעי הפורענות של האפליה כלפי יהודי ארצות האסלאם - בדיור, בתעסוקה, בחינוך ובתרבות, וביחס הכללי של הממסד ושל היישוב הוותיק לעולי המזרח שהתאפיין בהתנשאות כלפיהם וברתיעה מהם.
המעברות היו מפעל שנוי במחלוקת ששיכן מאות אלפי עולים – היום ישראלים ותיקים – והשפיע על החברה הישראלית באופן מהותי עד היום. מחנות העולים והמעברות היו פתרונות דיור זמניים שהמדינה הקימה מיד בראשיתה כדי לשכן בהם את העולים הרבים מאוד שהגיעו אליה בתוך זמן קצר. במשך ארבע השנים הראשונות לקיומן שוכנו במעברות ובמחנות העולים למעלה מ-300 אלף עולים שהגיעו מכל קצווי תבל והתגוררו במבנים ארעיים - אוהלים, פחונים ועוד. הוקמו אז יותר מ-130 מעברות, שהתפרסו כמעט על פני כל הארץ - מרביתן הוקמו בין חדרה וגדרה, סמוך ליישובים קיימים. מרבית המעברות פונו עד אמצע שנות החמישים, ויושביהן עברו לשיכונים, אבל רבבות עולים נותרו במעברות, מהם אפילו עד שנות השבעים

נושאים:
העבירו את העכבר מעל כיתוב זה כדי להציג נושאים קשורים (אזהרה: עשוי להכיל ספויילרים)
אשכנזי, מזרחי, פריפריה - עיירות פיתוח | הכל »

ז'אנר:
מידע לחוקרים ולמקצוענים
תגובות וביקורות גולשים

שתפו את גולשי אידיבי בדעתכם על סדרת הטלויזיה, כתבו ביקורת, שאלו שאלות, ודונו ברעיונות שראיתם על המסך.

הוספת ביקורת / תגובה / שאלה על סדרת הטלויזיה

ידוע לכם על שגיאות בעמוד זה? אתם בעלי הזכויות על כותר זה וברצונכם להעשיר את עמוד זה? באפשרותכם לעזור ולשפר את אידיבי באמצעות עריכת עמוד זה, בחינם ובקלות: לחצו על הכפתור מימין.