פרטנר TV תעבור לשדר את תכני Sting+ של yes

פרטנר טי-וי (Partner TV).

פרטנר טי-וי (Partner TV).'פרטנר טי-וי' (Partner TV) תעבור לשדר את תכני 'סטינג פלוס' (Sting+) מבית 'יס' (yes). בכך, כ-206 אלף לקוחות פרטנר טי-וי יקבלו את חבילת התוכן הנחשבת עשירה ועדכנית יותר של סטינג פלוס, ישארו לקוחות של פרטנר (למשל עבור באנדל הסיבים באינטרנט או הסלולר), ונכון לעכשיו לא ידרשו לשלם יותר כסף (כפי שחבילות התוכן הן של סטינג והן של החברה-האם יס עולות יותר). בפרטנר מדגישים כי אין בלעדיות, והם יוכלו לחתום על הסכם דומה לשידור תכני 'נקסט טי-וי' (NextTV) מבית 'הוט' (HOT) או אפילו להמשיך לשדר תכנים בלעדיים משלהם, ולמרות זאת, עד שלא יעתיקו את השיטה שחקנים חדשים בדומה לספקיות הסלולר הוירטואליות ('רמי לוי סלולר' ו'וואלה מובייל' למשל), המהלך נראה כמו הצטמקות של התחרות בשוק הטלויזיה לכאורה.

פרטנר הודיעה כי המהלך דורש היערכות של מספר חודשים. כמו כן, הוא גם תלוי באישור רגולטורי. לפי הדיווח לבורסה, פרטנר טי-וי תשנה את שמה ל'פרטנר טי-וי ביי סטינג פלוס' (Partner TV by Sting+) ואת האפליקציה תפתח 'יס' במקום האפליקציה הקיימת של פרטנר. ועם זאת, הלקוחות הקיימים לא יצטרכו לנקוט בפעולה אקטיבית כדי לעבור אלא הכל ישודרג להם אוטומטית (כולל לקוחות בתוך באנדל וטריפל). התשלום מפרטנר ליס יהיה חודשי ועל בסיס כמות המנוים של פרטנר לשירות, כשבתמורה פרטנר תקבל כאמור את האפליקציה מ'יס', שירותי תחזוקה ותמיכה טכנית באפליקציה, ואת התוכן של סטינג פלוס.

לשיתוף הפעולה בין פרטנר ויס יש קווי דמיון כאמור לספקיות הסלולר הוירטואליות, שמוכרות חבילות מוזלות אבל תשתית הסלולר שלהן שייכת לחברה גדולה; וגם לספקיות החשמל, שמטפלות בחשמל לצרכן על תשתיות חברת החשמל אבל את החשבונית בסופו של דבר הצרכן משלם, בהנחה מסוימת, למותג מוכר לו (כמו פרטנר, או חברת תקשורת אחרת, או חברת גז וכולי). פרטנר סוג-של מעבירה עוד ועוד פעילויות ל'מיקור חוץ', ומתמקדת באינטרנט ובסלולר בתוך ליבת העסקים והרווח שלה. מנכ"ל קבוצת פרטנר, אבי גבאי, מסר: "תפישת העולם של קבוצת פרטנר היא למכור את המוצרים המתקדמים בשוק. הלקוחות שלנו מקבלים את שירותי הסלולר ואינטרנט הסיבים הטובים ביותר ועכשיו יזכו גם לשדרוג משמעותי באפליקציית הטלוויזיה ובהיקף התוכן, ללא תוספת תשלום."

שוק הטלויזיה הישראלי נחשב הפסדי – רכש התוכן מחו"ל עולה הרבה מאד כסף, הפקות המקור אינן זולות (ויש להן את הסיכון המוגבר שהתוכן לא יצליח בקרב הקהל), וכמות המנוים הולכת ומצטמצמת עם השנים כך שפריסת ההוצאות על כמות המנוים מתקשה להחזיר את עצמה. אחת הסיבות לצמצום המנוים היא גם תחרות מצד שחקניות מחו"ל – נטפליקס, דיסני+, אמזון פריים וידאו ואפל טי-וי פלוס – ולהן יש כיסים הרבה יותר עמוקים להוציא על תוכן שעוזרים למשוך אליהן קהל. מצד אחד, כשיש מעט שחקנים ישראלים (נותרנו עם יס, הוט, סלקום ו-FreeTV) שמתחרים על שאריות התוכן של ספקים מחו"ל שאין להם שירות סטרימינג בארץ (דוגמת HBO, תכנים סקנדינבים וכו'), זה יכול להוביל לעליות מחירים. מצד שני, כשכמות המנוים המאוחדת של יס ופרטנר היא כמובן גבוהה יותר משל כל אחת בנפרד, הפיזור של ההוצאות קטן ויכול להקטין את הקשיים שלהן להרוויח.

בעיני, פרטנר טי-וי מעולם לא היתה תחרותית בשוק התוכן, עם תכנים ישנים לרוב, וגם לאו דווקא מיוצרי התוכן הגדולים והטובים בעולם (למשל היא לא נכללת בהסכם התוכן של יס-הוט-וסלקום עם HBO). גם שיתוף הפעולה עם נטפליקס לא עזר בתחום הזה, משום שהצפיה היתה באפליקצית נטפליקס. מי שהצטרף כמנוי של פרטנר טי-וי, לדעתי עשה זאת או במסגרת באנדל-טריפל מבלי לעסוק בפרטים מדי, או רק כדי להרגיש שיש לו שירות טלויזיה עם איזשהו היצע תוכן לבני המשפחה, וגם נוחות של צפיה בערוצי הברודקאסט. לעומת זאת, עדיין בעיני, היצע התוכן של יס, וסטינג בעקבותיו על אף החוסרים, הוא הטוב ביותר בישראל. אז מהבחינה הזו, אם המהלך עם סטינג יצא לפועל, מנוי פרטנר טי-וי יקבלו תוכן הרבה יותר עדכני ומגוון.

אבי גבאי, מנכ"ל קבוצת פרטנר. צילום: ינאי יחיאל, באדיבות פרטנר.

אבי גבאי, מנכ"ל קבוצת פרטנר. צילום: ינאי יחיאל, באדיבות פרטנר.

תורך להביע את עצמך. מה תרצה להגיב בנושא?